Новини

 

плакат2_page-0001

Обява за състезанието

Заявка за участие


Литературен конкурс


Конкурс за рисунка


 

 Syst

Отборът по шахмат на СУ”Неофит Рилски”, гр. Твърдица с нова победа в зоналните състезания

На 21.04.2018 г. а шахматният отбор от V-VII клас при СУ „Н. Рилски“ гр. Твърдица, след като спечели областното състезание, представи Сливенска област на зоналния турнир от Ученическите игри в град Ямбол. Убедителните победи над отборите на област Бургас (3:1) и област Ямбол (3:1) класираха нашите шахматисти за финалите. Заслужена награда за постоянството и спортния ентусиазъм на треньора г-н Валентин Василев и неговите възпитаници Петко Кунев, Христо Данев, Димитър Красимиров, Раяна Цветанова и Теодора Симеонова.

Петранка Минчева


 

  DSC06732  DSC06727                  DSC06719     DSC06711

Победа в Областно отборно първенство по шахмат за
 СУ „Неофит Рилски“ – гр.Твърдица

 

На 24 март 2018 г. в  Детски комплекс Сливен се проведе Областното отборно първенство за ученици от V – VII  и VIII – X клас на  Сливенска област за излъчване на представители в първенството по шахмат по линия на МОН за 2018 г.

В него взеха участие учениците от V клас: Димитър Красимиров Георгиев, Петко Станимиров Кунев, Раяна Цветанова Стефанова и Христо Петров Данев с ръководител  Валентин Василев.

В групата от V – VII  клас се проведе срещата между  Основно училище „Димитър Петров“  с  представителите на  СУ „Неофит Рилски“ гр.Твърдица завърши с пълна победа за шахматистите от  Твърдица.

Представители на първенството на югоизточна зона в която се състезават отборите на Бургас , Ямбол и Сливен  добиват право на участие  за V – VII клас  СУ „Неофит Рилски“ гр. Твърдица и  за VIII – X  клас  ПМГ „Добри Чинтулов“ Сливен.

Състезанието се проведе при отличен ред и организация от м.с. Петър Гандев – главен съдия на турнира.


 

   IMG_2633a

               ПРИЗНАНИЕ ЗА  МЛАДИ ТАЛАНТИ ОТ СУ „Н.РИЛСКИ“

 

Новата учебна година започна с нови литературни  награди за учениците от Средно училище „Неофит Рилски“ Твърдица.

В Националния литературен конкурс, посветен на 155 години от рождението на Алеко Константинов, организиран от Международната фондация „Алеко Константинов“ и Исторически музей гр. Свищов Йоана Балчева се класира на второ място за есето си „Опознай родината, за да я обикнеш“, а Йоана Дякова с есето „Вярвате ли в приятелството?“ зае трето място. Председател на журито бе доц. д-р  Юлия Николова.

В конкурса на Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“ гр. Сливен Йоана Балчева  бе удостоена с втора награда за есето „Там, вдън годините назад….“.

Поздравяваме  всички наши ученици, които се включиха в конкурсите. Специални благодарности на отличените  с награди. Желаем им творческо вдъхновение и много нови  откровения пред белия лист.

Румяна Генчева

Учител по БЕЛ в СУ”Н. Рилски”, гр. Твърдица


20171109_114125         20171109_114105

На 9 ноември в Дома на културата  гр. Кърджали бяха връчени наградите на отличените участници в Националния конкурс „Магията на красотата“. С първа награда в раздела за есе бе отличена Йоана Балчева от VII а клас. Втора награда получи Цветелина Кайракова от същия клас. Във втора възрастова група, раздел есе трета награда  получи Хариклия Димитрова от VIIIа клас. Наградените получиха таблети, МР 3, луксозни книги.

Поздравяваме отличените ученички и им желаем нови творчески успехи!


На 3 ноември 2017 г. в компютърния кабинет на СУ „Й. Йовков“ гр. Сливен се проведе традиционната кръгла маса „Различният час по литература“. С презентация  участваха Румяна Генчева и Роза Кисьова.


 

       

По случай Седмицата на детската книга в СУ ,, Неофит Рилски“ на децата от 1 до 4 клас гостува Таня Стоенчева – автор на книжката ,,30 разноцветни гатанки“. С игрите, които беше подготвила, и гатанките на очарователната учителка по музика децата и техните учители се забавляваха много. За един учебен час учениците показаха, че могат с нейна помощ също да съставят гатанки. В края на срещата талантливият творец Таня Стоенчева раздаде на децата горепосочената книжка. Авторката беше поканена отново, а за нашите възпитаници остана незабравимо преживяване.


 

IMG_5571 - Копие         IMG_5560 - Копие

За поредна учебна година в СУ „Неофит Рилски“ се организира състезание по английски език „Spelling Bee“, в което взеха участие ученици от 4 до 7 клас. Първо място спечели Николай Узунов, ученик от 4 а клас, а второ място – Елизабет Фери, ученичка от 6 а клас. На събитието присъстваха и родители.


 

IMG_5549         IMG_5539

Децата от ПГ посрещнаха Баба Марта с игри и забавления под ръководството на госпожа Юлия Табакова. Те бяха изработили мартеници, а с подготвения от тях и ръководителката им празник поздравиха директора на СУ „Неофит Рилски“ г-жа П. Минчева младши експерта по образованието към община Твърдица Д.Генчева


 

IMG_5520         IMG_5516

Специален поздрав към учителите случай Баба Марта отправиха учениците от 4 а клас по с ръководител г-жа Незабравка Жабова. Те подариха на всички педагогически специалисти по една мартеница с пожелание за здраве и берекет.IMG_1599         IMG_1598

На 24 февруари 2017 на градския стадион в Твърдица се проведе общинският етап на Ученически игри 2017 по футбол. В турнира СУ „Неофит Рилски“ – гр. Твърдица беше представено от два футболни отбора – ученици от пети до седми клас и ученици от осми до десети клас. В състезанието взеха участие и отбори от СУ „Георги Каравелов“ – гр. Шивачево, ОУ „Никола Прокопиев“ – с. Сборище, ОУ Никола Йонков Вапцаров  – с. Бяла.

Заслужени две безпрецедентни победи класираха обора от учениците осми – десети клас на СУ „Неофит Рилски“ – гр. Твърдица на областния етап на Ученически игри 2017. В провелите се срещи отборът от гр. Твърдица убедително победи с резултат 7:0 отбора на ОУ „Никола Прокопиев“ – с. Сборище и с голова разлика 5:0 обора от ученици осми – десети клас на СУ „Георги Каравелов“ – гр. Шивачево.

За добрата подготовка на двата отбора се грижи г-н Георги Йорданов – учител по физическо възпитание при СУ „Неофит Рилски“ – гр. Твърдица.


 

IMG_1563          IMG_1560

Учениците от клуб „Млад възрожденец“ заедно с учениците от начален курс при СУ „Неофит Рилски“  гр. Твърдица отбелязаха паметта на Васил Левски. Те проведоха един час по родолюбие в актовата зала на училището, посветен 180 години от рождението и 144 години от смъртта на Апостола на свободата.


 

IMG_5408         20161222_172100

За поредна учебна година учениците от СУ „Неофит Рилски“  организираха коледен базар, който тази година беше под надслов “Заедно за Хитрино“. Те бяха подготвили и празничен концерт по случая. Събраните средства бяха изпратени на пострадалите в село Хитрино.


IMG_9123         IMG_9050

На 13 декември се проведе Коледен празник с децата от ПГ. На тържеството присъстваха родители, много гости и Дядо Коледа. 


 IMG_3275          IMG_3324

                                IMG_3297 

Откриване на новата учебна година -15 септември 2018г.


IMG_7414          IMG_7412

Седмица на четенето. Ученици от СУ „Неофит Рилски“ четат и разказват приказки на децата от ДГ „Щастливо детство“ гр. Твърдица.


                           IMG_7450

Учениците от IXб клас от специалността „Производство на облекло от текстил“ направиха изложба по случай „Европейска седмица на професионалното образование“.


DSC_5916              DSC_5973

DSC_6062           DSC_6085

На 14 октомври 2018г. – Празник на гр. Твърдица беше представен 14 брой на училищния литературен алманах.


IMG_7465                         Nikolaj


УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

ВЪВ ВРЪЗКА С ОБЯВЕНА, СЧИТАНО ОТ 23.01.2019 Г., ГРИПНА ЕПИДЕМИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЛАСТ СЛИВЕН, ВИ  УВЕДОМЯВАМЕ, ЧЕ УЧЕБНИТЕ ЗАНЯТИЯ ВЪВ ВСИЧКИ УЧИЛИЩА ОТ ОБЛАСТТА ЩЕ БЪДАТ ПРЕУСТАНОВЕНИ В ПЕРИОДА 23.01. – 25.01.2019 ВКЛЮЧИТЕЛНО. МОЛЯ ДА УВЕДОМИТЕ УЧЕНИЦИТЕ И ТЕХНИТЕ РОДИТЕЛИ.


DSC00024          DSC00034

НОВА ПОБЕДА ЗА ОТБОРА ПО ШАХМАТ ПРИ  СУ”Н. РИЛСКИ”, ГР. ТВЪРДИЦА

На 9 март 2019 г.  в Детски комплекс Сливен се проведе областното отборно първенство за ученици от V – VII клас с участието на шахматисти от Нова Загора , Твърдица и с. Тополчане.

След оспорвана борба класирането е следното :

  1. СУ „Неофит Рилски“ гр. Твърдица
  2. ОУ „Христо Ботев“ гр. Нова Загора
  3. ОУ „Паисий Хилендарски“ с. Тополчане

Класираните на първо място Раяна Стефанова, Николай Узунов, Димитър Георгиев от VІ „б” клас и Христо Данев от VІ „а” клас  от СУ „Неофит Рилски“, гр. Твърдица с ръководител Валентин Василев  ще вземат участие в първенството на югоизточната зона с отборите на Бургас и Ямбол.

Шахматния турнир се проведе при отлична организация от м. с. Петър Гандев – гл. съдия и Бенко Русев съдия първа категория.


1ch           2ch

На Кръстопоклонна неделя учениците от ЗАНИМАНИЯ ПО ИНТЕРЕСИ Клуб ,,Семейство и ценности“ посетиха Църквата ,,Света Петка“ в гр. Твърдица. Сърдечно благодарим на отец Иван за чудесната беседа!


DSC04442           DSC04418

DSC04327           DSC04319

По повод световния ден на гората, учениците от Клуб „Природата на моя роден град“ от ІІІа клас, при СУ „Неофит Рилски“ гр.Твърдица се включиха в акцията „Да посадим дръвче“.

Кедровите дръвчета бяха осигурени от ДГС – гр.Твърдица, които в присъствието на Директора г-н К. Ашламов и служители децата посадиха в училищния двор.